Southgarden Southgarden

Om oss og hamp:

Hamp er en plante som har spilt en viktig rolle opp gjennom menneskehetens historie. Det eldste beviset vi har på menneskelig industriell aktivitet er et stoffstykke av hamp fra omkring 8000 f.kr. Som en tekstil har hampstoffets styrke og motstandsdyktighet mot ordinær slit ført til at det har funnet anvendelsesområder i blant annet seil, tau og slitesterke plagg.

I nyere tid har hamp blitt glemt til fordel for mer kostnadseffektive og miljøskadelige stoffer, og dens assosiasjon til psykoaktive substanser har ført til negative lovmessige dyrkebegrensninger i flere land. Av denne grunn har stoffet nå blitt sjeldnere og mer ekslusivt – men likevel har den industrielle hampen sine fordeler ikke blitt svekket av den grunn. Utover det kvalitetsmessige kan planten dyrkes effektivt uten anvendelse av miljøskadelige kjemiske preparater, da den er naturlig motstandsdyktig mot skadedyr.

Hamp sitt klassiske preg, kvalitet og miljøvennlige produksjon gjør det til et attraktivt stoff for Southgarden sine produkter. Spesielt velger vi å fokusere på miljø, og Southgarden har et tett bånd med leverandører i EU som fører til at våre kunder får levert det absolutt beste og mest miljøvennlige stoffet industriell hamp har å by på.


Southgarden
Nordlisletta 13 
0952 Oslo

Org. nr. 911 898 829
Kontakt oss

    Vilkår, retur og betingelser